Råffes valpar

Råffe har hunnit bli pappa till sex kullar

Fyra kullar 2020 och två kullar 2021. Råffes första kull är född på Strannajyckens av deras Majken (trefärgad, lång svans) - det blev tre hanar och en tik, alla trefärgade med långa svansar.
Hans andra kull blev Idas femte och sista på Myntagården. Det blev bara en valp, men en riktig pärla ;-) Min älskade Nisse, trefärgad och lång svans. (HD B)
Tredje kullen föddes också hos Strannajycken, nu av Mickan, en trefärgad tik med lång svans. Det blev två trefärgade killar med långa svansar. Nizze röntgad HD A.
Till fjärde, och sista kullen för det underliga året 2020, är Ester mamma, även hon trefärgad med långsvans - så alla fem valpar är också det. Nu blev det två killar och hela tre tikar - Råffe som tidigare bara haft en dotter. Ena hanen röntgad HD A.

2021 började med ytterligare en kull med Ester. Även nu fler tikar än hanar - 2 tikar och en hane.
Nu har Råffe haft fem kullar, med en, två, tre, fyra respektive fem valpar! 3 i snitt - lite lägre än snittet för rasen trots att han själv har 8 kullsyskon. Vilket å andra sidan är långt över rassnittet på drygt 4.
Det hann också bli en kull med Joy på Myntagården också. Joy är trefärgad med stubbsvans. Det började med ett par stora valpar som fastnade, så av fyra valpar var det bara en hane som klarade sig, men vilken kille han är den lilla Pim. En kopia av mamma, både i fårg. teckning och med den lilla stubben.

Nu börjar vi så smått drömma om att skaffa egna valpar. Till det behövs en tik... kanske det kan bli den där chokladbruna tiken, men lång svans och hängade öron som Råffe skulle varit ;-)

© Etavo, om ej annat anges.
Senast uppdaterad 2022-03-09